Sömntabletter – tips på produkter

Receptfria sömntabletter kan vara en utväg om den goda nattsömnen inte vill infinna sig. En bra och god nattsömn måste räknas som en av de allra viktigaste komponenterna för människans väl och ve. Det är anledningen till att sömnproblem påverkar oss så väldigt negativt i vardagslivet, och i förlängningen också äventyrar vår hälsa. Om sömnen inte är bra och ger kroppen den vila den behöver, så påverkas du på flera plan, både fysiskt och psykiskt, och det är dessutom lätt att fastna i denna nedåtgående spiral. Därför tipsar vi nedan om en del olika receptfria produkter som du kan tänkas ha nytta av. Håll tillgodo!

Valerina Forte (och Valerina Natt) är ett växtbaserat läkemedel baserat på vänderoten (Valeriana), och kan hjälpa till att lindra dina problem med att somna in.

Neurol används också för att lindra oro och sömnstörningar. Precis som tidigare nämnda Valerina Forte och Kalm är det aktiva ämnet vänderot (Valeriana). Tabletterna är klädda med en dragering som gör dem lättare att svälja och att smaken inte blir obehaglig.

Kalms Sleep och Kalms One-a-Night har som tidigare nämnda tabletter vänderot (valeriana) som huvudpart av innehållet.

Sominex växtbaserade sömntabletter består av huvudingrediensen humle, men även vänderot (valeriana) och passionsblomma, vilket i kombination gör dig naturligt avslappnad med lättare insomning som följd.

Melissa Dream (20 st, 40 st eller 100 st) innehåller en kombination av naturliga växtextrakt och örter, där citronmeliss är den huvudsakliga ingrediensen, tillsammans med bland annat kamomill och grönt te. Dessutom finns även B-vitaminer och magnesium i denna tablett.

Nytol, sist men inte minst, har Jamaican Dogwood som huvudinnehåll. Detta ämne utvinns ur ett tropiskt träd (med samma namn!) som växer i exempelvis de södra delarna av Florida och på Bahamas, främst i kustområden. Ämnet har mycket stora sövande egenskaper. Bland övriga ingredienser kan humle och passionsblomma nämnas.

Hypermin är extrakt av Johannesört i tablettform. Växten med de gula blommorna är ekologiskt odlad, färskt extraherad och en av våra mest väldokumenterade medicinalväxter. Du tar en tablett tre gånger om dagen.

Vilken tablett man ska välja är högst individuellt och en bra idé kan vara att prova sig fram!

Följande online apotek har bra utbud av receptfria sömntabletter med snabba leveranser hem till dig.

Mecindo

Apotek365